Οικογενειακές Διαφορές


Καλύτερες συνθήκες

Η οικογενειακή διαμεσολάβηση δεν είναι μόνο ταχύτερη και συχνά αποτελεσματικότερη από τη δικαστική διαδικασία. Ταυτόχρονα δίνει στα μέρη την ευκαιρία να μειώσουν την ένταση της μεταξύ τους σύγκρουσης. Τους βοηθά να δημιουργήσουν συνθήκες για καλύτερη επικοινωνία στο μέλλον, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά. Ανοίγει ένα πεδίο διαλόγου μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα στο ζευγάρι να εκφραστεί, να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές ατομικές του ανάγκες αλλά κυρίως να εστιάσει σε αυτές των παιδιών που αποτελούν και το κύριο αλλά και το κοινό μέλημα των γονιών.


Επίλυση με διαμεσολάβηση

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου η οικογενειακή διαμεσολάβηση αποτελεί τη βασική μέθοδο επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν κατά τις διαδικασίες χωρισμού και διαζυγίου. Σκοπός να ρυθμίσει τόσο οικονομικά ζητήματα, όπως η διατροφή συζύγου και παιδιών, η διανομή των περιουσιακών στοιχείων όσο και θέματα όπως το δικαίωμα επικοινωνίας, η επιμέλεια των παιδιών και άλλα. Μάλιστα σε πολιτείες των ΗΠΑ συζητείται το ενδεχόμενο τέτοια ζητήματα να τα χειρίζεται αποκλειστικά η διαμεσολάβηση!


Σύμβαση της Χάγης

To ADR point διαθέτει διαμεσολαβητές ειδικά πιστοποιημένους στις διεθνείς οικογενειακές διαφορές με κατάρτιση να χειριστούν υποθέσεις διαμεσολάβησης με αντικείμενο τη Σύμβαση της Χάγης για αστικά θέματα διεθνούς απαγωγής παιδιών (Hague Convention on the International Aspects of Child Abduction), ένα πεδίο διαφορών που αναμένεται να  αυξηθεί θεαματικά λόγω των κοινωνικών συνθηκών και της μαζικής εισροής προσφύγων στη χώρα και την περιοχή μας.


Πλεονεκτήματα & Κανόνες Διαδικασίας

Σκεφτήκαμε να κάνουμε ευκολότερη για εσάς την πρόσβαση σε δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαμεσολάβηση. Στα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης (πράσινο εικονίδιο) και στους Κανόνες Διαδικασίας της διαμεσολάβησης (μπλε εικονίδιο). Με ένα απλό κλικ...

    

                ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ                ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ


Πρόγραμμα freepoint

Στο ADR point πιστεύουμε στη δύναμη της διαμεσολάβησης. Θεωρούμε λοιπόν πως είναι  σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέρη μιας διαφοράς να ενημερωθούν αλλά και να γνωρίσουν τη διαδικασία πριν αποφασίσουν να τη χρησιμοποιήσουν. Για αυτό φτιάξαμε το πρόγραμμα freepoint

Με βάση το πρόγραμμα freepoint το ADR point ορίζει τη συνάντηση των δύο μερών σε μια από τις αίθουσες διαμεσολάβησης του ADR point. Εκεί, ένας διαπιστευμένος διαμεσολαβητής συζητά με  τα μέρη και τους εξηγεί πως μπορούν να επιλύσουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση, αποφεύγοντας τα δικαστήρια. Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης τα μέρη είναι ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο επίλυσης της διαφοράς τους.  Κι όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Το μόνο που διέθεσαν τα μέρη ήταν λίγο χρόνο για να γνωρίσουν τη διαμεσολάβηση.

Το πρόγραμμα που έχει μεγάλη αποδοχή, δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο επίλυσης διαφορών. Αν τον επιλέξουν, ανοίγεται μπροστά τους ένας νέος κόσμος σημαντικών πλεονεκτημάτων. Αν δεν τον επιλέξουν .... τα δικαστήρια είναι πάντα εκεί!       


Ρωτήστε το ADR point

Κάθε οικογενειακή διαφορά ακόμη κι αν έχει παραπλήσια γεγονότα, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά γιατί αφορά σε διαφορετικούς ανθρώπους και καταστάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο, να συμπληρώσετε και να μας στείλετε τη σχετική φόρμα.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΠερισσότερες πληροφορίες

Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι που δεν καταλαβαίνετε ή θέλετε κάποια επιπλέον διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους πολλούς τρόπους που έχουμε στη διάθεσή σας.