Διαφορές Ιατρικής Ευθύνης


Όλα καλά μέχρι να…

Οι ασθενείς και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θέλουν ένα σύστημα υγείας που εξασφαλίζει την παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας. Όσο αυτό λειτουργεί όλα είναι καλά. Το πρόβλημα ωστόσο ξεκινά όταν συμβαίνουν λάθη,  αστοχίες των συστημάτων, απρόβλεπτα περιστατικά ιατρικής ευθύνης, ζητήματα ευθύνης των μονάδων νοσηλείας κλπ. Εκεί πλέον υπάρχουν δυο κύριοι δρόμοι: η προσφυγή στη δικαιοσύνη και η προσφυγή στη διαμεσολάβηση.


Ο δρόμος των δικαστηρίων

Μια δικαστική διαμάχη έχει σημαντικό αντίκτυπο στους γιατρούς και τις οικογένειές τους.  Απώλεια παραγωγικότητας, άγχος, μείωση επαγγελματικής φήμης, υψηλό κόστος διαδικασιών, αυξάνει της ασφαλιζόμενης ευθύνης και πολλά ακόμη. Αντίστοιχα για την οικογένεια της άλλη πλευράς υπάρχει οδύνη για το ιατρικό λάθος, μια χρόνια δικαστική εκκρεμότητα, υψηλές δικαστικές δαπάνες, ένταση συναισθημάτων. Τα μέρη παίρνουν θέση μάχης ενώ στο τέλος της διαδικασίας, συνήθως μετά την εξάντληση των ένδικων μέσων,  υπάρχει και για τα δύο μέρη της διαφοράς ένα αβέβαιο αποτέλεσμα.


Επίλυση με διαμεσολάβηση

Η διαμεσολάβηση επιταχύνει τον χρόνο επίλυσης. Αφήνει τη ροή των πληροφοριών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, αλλάζει το περιβάλλον σύγκρουσης, επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων, δίνει χώρο στη διαφάνεια και την καλύτερη ανάγνωση των γεγονότων, εκτονώνει τις εχθρικές συμπεριφορές, δημιουργεί συνθήκες για ειλικρινείς ομολογίες και παραδοχές, επικεντρώνει τη συζήτηση στο συμφέρον των μερών και όχι στη διάθεση της επικράτησης, βοηθά τα μέρη να βρούνε λύσεις.


Πλεονεκτήματα & Κανόνες Διαδικασίας

Σκεφτήκαμε να κάνουμε ευκολότερη για εσάς την πρόσβαση σε δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαμεσολάβηση. Στα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης (πράσινο εικονίδιο) και στους Κανόνες Διαδικασίας της διαμεσολάβησης (μπλε εικονίδιο). Με ένα απλό κλικ...

    

                   ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ                   ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ


Πρόγραμμα freepoint

Στο ADR point πιστεύουμε στη δύναμη της διαμεσολάβησης. Θεωρούμε λοιπόν πως είναι  σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέρη μιας διαφοράς να ενημερωθούν αλλά και να γνωρίσουν τη διαδικασία πριν αποφασίσουν να τη χρησιμοποιήσουν. Για αυτό φτιάξαμε το πρόγραμμα freepoint

Με βάση το πρόγραμμα freepoint το ADR point ορίζει τη συνάντηση των δύο μερών σε μια από τις αίθουσες διαμεσολάβησης του ADR point. Εκεί, ένας διαπιστευμένος διαμεσολαβητής συζητά με  τα μέρη και τους εξηγεί πως μπορούν να επιλύσουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση, αποφεύγοντας τα δικαστήρια. Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης τα μέρη είναι ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο επίλυσης της διαφοράς τους.  Κι όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Το μόνο που διέθεσαν τα μέρη ήταν λίγο χρόνο για να γνωρίσουν τη διαμεσολάβηση.

Το πρόγραμμα που έχει μεγάλη αποδοχή, δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο επίλυσης διαφορών. Αν τον επιλέξουν, ανοίγεται μπροστά τους ένας νέος κόσμος σημαντικών πλεονεκτημάτων. Αν δεν τον επιλέξουν .... τα δικαστήρια είναι πάντα εκεί!       


Ρωτήστε το ADR point

Καμιά υπόθεση ιατρικής ευθύνης δεν είναι ίδια με την άλλη, ακόμη κι αν κοινό σημελίο παραμένει το αγαθό της υγείας. Άλλοι άνθρωποι, άλλα γεγονότα, άλλες ευθύνες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο, να συμπληρώσετε και να μας στείλετε τη σχετική φόρμα.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΠερισσότερες πληροφορίες

Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι που δεν καταλαβαίνετε ή θέλετε κάποια επιπλέον διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους πολλούς τρόπους που έχουμε στη διάθεσή σας.