Τραπεζικές Διαφορές

 


Το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων 

Είναι γνωστό πως η αδυναμία των ιδιωτών και των εταιρικών πελατών των τραπεζών να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους οφειλές αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα με ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Παρά τις διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις προθέσεις της πολιτείας για την επιβολή λύσεων ρυθμιστικού χαρακτήρα, η εξυπηρέτηση των δανείων παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή.


Επίλυση με διαμεσολάβηση

Μέρος του προβλήματος οφείλεται στο ότι απουσιάζει η εφαρμογή ευέλικτων συμφωνιών μεταξύ οφειλετών και τραπεζικών ιδρυμάτων που θα μπορούσε να βγάλει από τη στασιμότητα την εξυπηρέτηση των δανείων. Όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, οι εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης, όπως οι διαπραγματεύσεις και η διαμεσολάβηση  μπορούν να είναι περισσότερο αποδεκτοί, άμεσοι και αποτελεσματικοί σε σχέση με την επιβολή μέτρων και ρυθμίσεων αβέβαιου αποτελέσματος και χαρακτήρα.


Είδη διαφορών

Η σχέση τραπεζών-ιδιωτών και τραπεζών-εταιρειών παράγει καθημερινά ζητήματα και αιτίες για διαφορές. Μη συμφωνημένες χρεώσεις, καταχρηστικοί όροι σε συμβάσεις, προβλήματα με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ελλιπής ενημέρωση πελατών, καθυστερήσεις στην αποπληρωμή δόσεων δανείων, επιχειρηματικές οφειλές, ρυθμίσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων, θέματα τραπεζικών λογαριασμών, ζητήματα στον τομέα της στεγαστικής πίστης και πολλά ακόμη, είναι μια σειρά από προβλήματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσα από τη διαδικασία της διαμεσολάβησης. Με όφελος και για τα δύο μέρη της διαφοράς. 


Πλεονεκτήματα & Κανόνες Διαδικασίας

Σκεφτήκαμε να κάνουμε ευκολότερη για εσάς την πρόσβαση σε δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαμεσολάβηση. Στα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης (πράσινο εικονίδιο) και στους Κανόνες Διαδικασίας της διαμεσολάβησης (μπλε εικονίδιο). Με ένα απλό κλικ...

      
                      ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ                  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ


Πρόγραμμα freepoint

Στο ADR point πιστεύουμε στη δύναμη της διαμεσολάβησης. Θεωρούμε λοιπόν πως είναι  σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέρη μιας διαφοράς να ενημερωθούν αλλά και να γνωρίσουν τη διαδικασία πριν αποφασίσουν να τη χρησιμοποιήσουν. Για αυτό φτιάξαμε το πρόγραμμα freepoint

Με βάση το πρόγραμμα freepoint το ADR point ορίζει τη συνάντηση των δύο μερών σε μια από τις αίθουσες διαμεσολάβησης του ADR point. Εκεί, ένας διαπιστευμένος διαμεσολαβητής συζητά με  τα μέρη και τους εξηγεί πως μπορούν να επιλύσουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση, αποφεύγοντας τα δικαστήρια. Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης τα μέρη είναι ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο επίλυσης της διαφοράς τους.  Κι όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Το μόνο που διέθεσαν τα μέρη ήταν λίγο χρόνο για να γνωρίσουν τη διαμεσολάβηση.

Το πρόγραμμα που έχει μεγάλη αποδοχή, δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο επίλυσης διαφορών. Αν τον επιλέξουν, ανοίγεται μπροστά τους ένας νέος κόσμος σημαντικών πλεονεκτημάτων. Αν δεν τον επιλέξουν .... τα δικαστήρια είναι πάντα εκεί!     


Ρωτήστε το ADR point

Κάθε τραπεζική διαφορά ακόμη κι αν είναι παραπλήσιου αντικειμένου έχει τα δικά της χαρακτηριστικά γιατί αφορά σε μια ξεχωριστή περίπτωση ιδιώτη ή εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο, να συμπληρώσετε και να μας στείλετε τη σχετική φόρμα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΠερισσότερες πληροφορίες

Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι που δεν καταλαβαίνετε ή θέλετε κάποια επιπλέον διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους πολλούς τρόπους που έχουμε στη διάθεσή σας.