Ασφαλιστικές Διαφορές


Το πρόβλημα

Οι ασφαλιστικές συμφωνίες σε όλους τους κλάδους ασφάλισης δημιουργούν έναν σημαντικό αριθμό διαφορών μεταξύ των εταιρειών και των πελατών τους. Λίγο η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης, λίγο οι δύσκολοι στην κατανόηση όροι των συμβολαίων, λίγο η τάση για αποποίηση της ευθύνης στην περίπτωση προβλήματος, οδηγούν τα μέρη σε μια διαφωνία για ζητήματα της μεταξύ τους ασφαλιστικής σύμβασης.


Είδη διαφορών

Όταν δυο μέρη συμβάλλονται με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εύχονται να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν. Στη ζωή όμως δεν βγαίνουν αληθινές όλες οι ευχές! Τα προβλήματα ξεκινούν συνήθως όταν χρειαστεί η εφαρμογή των όσων προβλέπει το συμβόλαιο. Έτσι λοιπόν προκύπτουν ζητήματα για κρυφούς όρους, για υποχρεώσεις που βρίσκονται στα «ψιλά» γράμματα της σύμβασης, για μείωση της οφειλόμενης αποζημίωσης, για χρονικές καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημίωσης, για ερμηνείες περιοριστικές των δικαιωμάτων του πελάτη, για αναιτιολόγητη διακοπή του συμβολαίου ασφάλισης, για μονομερή αύξηση των ασφαλίστρων και πολλά ακόμη. 


Επίλυση με διαμεσολάβηση

Για όλα αυτά υπάρχει η διαμεσολάβηση που είναι η ιδανικότερη λύση για μια σειρά από λόγους. Επιτρέπει να χειριστεί ένας διαμεσολαβητής με ασφαλιστικές γνώσεις που αντιλαμβάνεται πλήρως τις θέσεις των μερών, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει σε ένα δικαστήριο. Επιτρέπει στα μέρη να υπερβούν την αυστηρή ανάγνωση των κειμένων. Δίνει τη δυνατότητα στα μέρη να προτείνουν λύσεις που βρίσκονται ακόμη και έξω από το συγκεκριμένο πεδίο της διαφοράς. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας των μερών. Διαχειρίζεται το θέμα με απόλυτη εμπιστευτικότητα και προστασία του απορρήτου ώστε να μην υπάρξει δημοσιότητα και πληγεί η φήμη της εταιρείας.


Πλεονεκτήματα & Κανόνες Διαδικασίας

Σκεφτήκαμε να κάνουμε ευκολότερη για εσάς την πρόσβαση σε δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαμεσολάβηση. Στα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης (πράσινο εικονίδιο) και στους Κανόνες Διαδικασίας της διαμεσολάβησης (μπλε εικονίδιο). Με ένα απλό κλικ...

    

               ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ                ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ


Πρόγραμμα freepoint

Στο ADR point πιστεύουμε στη δύναμη της διαμεσολάβησης. Θεωρούμε λοιπόν πως είναι  σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέρη μιας διαφοράς να ενημερωθούν αλλά και να γνωρίσουν τη διαδικασία πριν αποφασίσουν να τη χρησιμοποιήσουν. Για αυτό φτιάξαμε το πρόγραμμα freepoint

Με βάση το πρόγραμμα freepoint το ADR point ορίζει τη συνάντηση των δύο μερών σε μια από τις αίθουσες διαμεσολάβησης του ADR point. Εκεί, ένας διαπιστευμένος διαμεσολαβητής συζητά με  τα μέρη και τους εξηγεί πως μπορούν να επιλύσουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση, αποφεύγοντας τα δικαστήρια. Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης τα μέρη είναι ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο επίλυσης της διαφοράς τους.  Κι όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Το μόνο που διέθεσαν τα μέρη ήταν λίγο χρόνο για να γνωρίσουν τη διαμεσολάβηση.

Το πρόγραμμα που έχει μεγάλη αποδοχή, δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο επίλυσης διαφορών. Αν τον επιλέξουν, ανοίγεται μπροστά τους ένας νέος κόσμος σημαντικών πλεονεκτημάτων. Αν δεν τον επιλέξουν .... τα δικαστήρια είναι πάντα εκεί!       


Ρωτήστε το ADR point

Οι ασφαλιστικές διαφορές αφορούν σε πολλά ξεχωριστά αντικείμενα που κινούνται από την ασφάλιση υλικών αγαθών και τις επενδύσεις μέχρι την ασφάλιση της ζωής και της υγείας. Είναι λογικό λοιπόν να δημιουργούν διαφορετικής φύσης και έντασης διαφορές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο, να συμπληρώσετε και να μας στείλετε τη σχετική φόρμα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΠερισσότερες πληροφορίες

Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι που δεν καταλαβαίνετε ή θέλετε κάποια επιπλέον διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους πολλούς τρόπους που έχουμε στη διάθεσή σας.