Διαφορές Ακίνητης Περιουσίας


Διαφορές με μεγάλη αξία

Είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο να προκύπτουν καθημερινά διαφορές σε σχέση με την αγοραπωλησία, την αξιοποίηση, τη χρήση και άλλα ζητήματα σχετικά με την ακίνητη περιουσία. Η αξία του αντικειμένου είναι συνήθως σημαντική και συνεπώς ανάλογο είναι και το ενδιαφέρον των μερών να επιλυθεί οποιαδήποτε σχετική διαφορά με τον καλύτερο τρόπο. Σε αυτό ακριβώς το περιεχόμενο έχει μεγάλη αξία τα μέρη να συμμετέχουν στην διαμόρφωση της λύσης και όχι να αποφασίζει κάποιος άλλο για αυτά   


Εφαρμογή σε πολλούς τομείς

Η διαμεσολάβηση έχει εφαρμογή σε πάρα πολλά πεδία που έχουν σχέση με την ακίνητη περιουσία. Κτηματικές διαφορές, κληρονομικές διαφορές, κατασκευαστικές διαφορές, μισθωτικές διαφορές, διαφορές γειτνίασης, δικαίωμα διέλευσης (δουλεία διόδου), διαφορές για εταιρικά ακίνητα, διαπραγματεύσεις για την αγορά και ανάπτυξη γης, αποζημιώσεις γης,  θέματα επισκευής ακινήτων, αποκλειστικές χρήσεις και πολλά ακόμη. Σε όλα τα παραπάνω διασφαλίζει τη συμφωνία των μερών προκειμένου να γίνουν οποιαδήποτε επιπλέον βήματα για την αξιοποίηση ή τη χρήση του ακινήτου.   


Επίλυση με διαμεσολάβηση

Σε όλες τις παραπάνω διαφορές οι δικαστικές διαδικασίες επίλυσης έχουν υψηλό κόστος και τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις. Και βεβαίως ένα αβέβαιο αποτέλεσμα για τα μέρη. Η διαμεσολάβηση δημιουργεί ένα περιβάλλον που μπορεί να διαχειριστεί απλές και σύνθετες διαφορές και συγκρούσεις με πολλά ενδιαφερόμενα μέρη. Με τη διαμεσολάβηση είναι ευκολότερο να επιτευχθεί ο αναγκαίος συμβιβασμός και αυτό να γίνει σε ελάχιστο χρόνο κάτι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για ακίνητη περιουσία.


Πλεονεκτήματα & Κανόνες Διαδικασίας

Σκεφτήκαμε να κάνουμε ευκολότερη για εσάς την πρόσβαση σε δύο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαμεσολάβηση. Στα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης (πράσινο εικονίδιο) και στους Κανόνες Διαδικασίας της διαμεσολάβησης (μπλε εικονίδιο). Με ένα απλό κλικ...

    

                ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ                    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ


Πρόγραμμα freepoint

Στο ADR point πιστεύουμε στη δύναμη της διαμεσολάβησης. Θεωρούμε λοιπόν πως είναι  σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέρη μιας διαφοράς να ενημερωθούν αλλά και να γνωρίσουν τη διαδικασία πριν αποφασίσουν να τη χρησιμοποιήσουν. Για αυτό φτιάξαμε το πρόγραμμα freepoint

Με βάση το πρόγραμμα freepoint το ADR point ορίζει τη συνάντηση των δύο μερών σε μια από τις αίθουσες διαμεσολάβησης του ADR point. Εκεί, ένας διαπιστευμένος διαμεσολαβητής συζητά με  τα μέρη και τους εξηγεί πως μπορούν να επιλύσουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση, αποφεύγοντας τα δικαστήρια. Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης τα μέρη είναι ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο επίλυσης της διαφοράς τους.  Κι όλα αυτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Το μόνο που διέθεσαν τα μέρη ήταν λίγο χρόνο για να γνωρίσουν τη διαμεσολάβηση.

Το πρόγραμμα που έχει μεγάλη αποδοχή, δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο επίλυσης διαφορών. Αν τον επιλέξουν, ανοίγεται μπροστά τους ένας νέος κόσμος σημαντικών πλεονεκτημάτων. Αν δεν τον επιλέξουν .... τα δικαστήρια είναι πάντα εκεί!       


Ρωτήστε το ADR point

Τα προβλήματα που προκύπτουν στις υποθέσεις ακίνητης περιουσίας έχουν συχνά πολλά εμπλεκόμενα μέρη  με ισχυρά συμφέροντα. Καμία διαφορά δεν είναι όμοια με την άλλη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο, να συμπληρώσετε και να μας στείλετε τη σχετική φόρμα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΠερισσότερες πληροφορίες

Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι που δεν καταλαβαίνετε ή θέλετε κάποια επιπλέον διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους πολλούς τρόπους που έχουμε στη διάθεσή σας.