Τελευταία ευκαιρία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

720_229352_80f95b3fb2-91b39515c8d91e47.jpg

Τελευταία ευκαιρία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Αν δεν υποβάλλουν αίτηση αυτή την εβδομάδα, οι οφειλέτες κινδυνεύουν να χάσουν από τον Σεπτέμβριο την πρώτη κατοικία τους προειδοποιεί ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης.


Εντός της εβδομάδας θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για προστασία της πρώτης κατοικίας όσοι δανειολήπτες «κοκκίνησαν» έως το τέλος του 2018 και δεν είναι κορονόπληκτοι.

Αυτό υπογραμμίζει στο insider.gr o Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης. «Όσοι δεν έχουν λάβει ενίσχυση λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά έχουν οφειλές που συνδέονται με πρώτη κατοικία, θα πρέπει εκκινήσουν τη διαδικασία αυτές τις ημέρες, καθώς το υφιστάμενο καθεστώς εκπνέει στο τέλος του μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΓΔΙΧ, συνολικά έχουν υποβληθεί 5.000 αιτήσεις στον έναν χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας,δηλαδή 20-30 αιτήσεις την εβδομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, οι αιτήσεις εκτοξεύτηκαν στις 100, γεγονός που οφείλεται στην οριστική εκπνοή του ευνοϊκού πλαισίου που ισχύει για όλους τους οφειλέτες.

Ο κ. Κουρμούσης εξηγεί ότι, δεδομένου ότι η διαδικασία υποβολής της αίτησης διαρκεί 10 μέρες κατά μέσο όρο, όποιος δεν υποβάλει αίτηση αυτή την εβδομάδα «θα χάσει οριστικά την ευκαιρία για προστασία της πρώτης κατοικίας του». Τονίζει δε ότι το πλαίσιο προστασίας θα είχε λήξει ήδη από το τέλος Απριλίου, το οποίο σημαίνει ότι από την 1η Μαΐου θα είχαμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ο λόγος που δεν έγινε αυτό ήταν η πανδημία, η οποία έδωσε μια ανάσα στους οφειλέτες με την παράταση του νόμου 4605/2019.

(Πηγή: insider.gr)

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για την διαδικασία υποβολής αίτησης. Η υποβολή είναι μία τεχνική διαδικασία που γίνεται από το ADR point μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

To ADR point παρέχει υπηρεσίες end to end, δηλαδή αναλαμβάνει την αίτηση υπαγωγής στο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την αρχή της υποβολής μέχρι την ολοκλήρωσή της.

 Μεταξύ των υπηρεσιών συμπεριλαμβάνονται:

  • έλεγχος επιλεξιμότητας δανειολήπτη και εκτίμηση υπαγωγής
  • συγκέντρωση δικαιολογητικών
  • εισαγωγή στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • παρακολούθηση της διαδικασίας υποβολής
  • διαχείριση όλων των σταδίων της ηλεκτρονικής διαδικασίας

Επικοινωνήστε με το ADR point
prostasia@adrpoint.gr

 Γραμμές για όλη την Ελλάδα  2310510005 - 2103626260

 Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας πατήστε εδώ