Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών χαιρετίζει το νέο νόμο για τη διαμεσολάβηση

11.jpg

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών χαιρετίζει το νέο νόμο για τη διαμεσολάβηση

Ο νόμος 4640/2019 είναι πλέον ο νέος νόμος για τη διαμεσολάβηση που ξεκινά να εφαρμόζεται από σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις με κύριο στοιχείο την υποχρεωτική αρχική συνεδρία που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε χιλιάδες ιδιωτικές διαφορές αυξάνοντας τη δυνατότητα επίλυσής τους εκτός δικαστηρίων. 


Από τον Ιανουάριο του 2018 που ψηφίστηκε ο προηγούμενος ν.4512 μεσολάβησε ένα διάστημα συνεχών αναβολών που ωστόσο έδωσε χρόνο 2 ετών ενημέρωσης για τη νέα διαδικασία & εξοικείωσης όλων με τη νέα πραγματικότητα. Η διαμεσολάβηση γίνεται πλέον πράξη και στην Ελλάδα.

Οι διατάξεις του νέου νόμου έρχονται να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα online έρευνας του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών που θα δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα στην οποία το 87% των πολιτών είναι υπέρ της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης.

O νέος νόμος είναι η μεγάλη στιγμή διαμεσολαβητών & δικηγόρων να κερδίσουν μαζί το στοίχημα εδραίωσης ενός ακόμη τρόπου επίλυσης των διαφορών που λειτουργεί με τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών είναι στη διάθεση όλων των Ελλήνων διαμεσολαβητών, δικηγόρων, πολιτών & επιχειρήσεων για οποιαδήποτε ενημέρωση & διευκρίνιση σχετικά με τις διατάξεις του νόμου καθώς για την παροχή οποιασδήποτε τεχνικής βοήθειας στην εφαρμογή του.   

Γραφείο Τύπου ΣΕΔΙ 

 

Γίνετε μέλος στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ:  http://sedi.gr/index.php/el/network-el/registration-form-el