Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας: αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία η ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης (video)

720_660495_54dad8e839-972a7d484886516e.jpg

Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας: αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία η ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης (video)

Στα πλαίσια της συζήτησης της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στον θεσμό της διαμεσολάβησης ενόψει της υποχρεωτικότητάς του τον Νοέμβριο του 2019.


Συγκεκριμένα ανέφερε : «Στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης υλοποιούνται παράλληλες δράσεις και προωθούνται αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η είναι η ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης. Ένα σύγχρονο εργαλείο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών που επιτρέπει την εξοικονόμηση του χρόνου και πόρων για τους εμπλεκόμενους ενώ πιστεύουμε ότι θα αποσυμφορήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δικαστήρια, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να επιλυθεί ταχύτερα μια διαφορά και επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη επιστροφή στην ομαλή οικονομική δραστηριότητα».

Με αφορμή την συγκεκριμένη τοποθέτηση και ενόψει της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης σας υπενθυμίζουμε την μεγάλη έρευνα του Σ.Ε.ΔΙ για το πόσο γνωρίζουν οι Έλληνες τον θεσμό της διαμεσολάβησης. Χρειάζονται λιγότερο από 3 λεπτά για τη συμπλήρωσή της στο: https://bit.ly/2pnWo1b

Δείτε το απόσπασμα για τη διαμεσολάβηση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/32Q97sk

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιαρας