Κοκονού Μαρία

kokonoy.jpg

Ονοματεπώνυμο
Κοκονού Μαρία

Επαγγελματική Ιδιότητα
Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια

Πόλη
ΧΑΛΚΙΔΑ

Γραμμές για Όλη την Ελλάδα (Αστική Χρέωση)
2310 510005 & 210 3626260

Ξένες Γλώσσες
en fr

Επικοινωνήστε μαζί μου

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα το 1979 (28/02/1979). Σπούδασα νομική στο ΔΠΘ, απ’ όπου και αποφοίτησα το έτος 2001. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αλλά και πριν από αυτές ως παιδί και ως μαθήτρια, είχα την ευκαιρία να εργάζομαι στο γραφείο του Ιωάννη Κοκονού, ο οποίος είναι δικηγόρος ήδη από το έτος 1978 και ένας από τους σπουδαιότερους εργατολόγους με αγάπη και μεράκι για τον άνθρωπο και το έργο, που προφέρει σ ’αυτόν.

Στα χρόνια της άσκησης μου και της μετέπειτα δραστηριοποίησης μου ως δικηγόρος, δηλαδή από το 2001 και έπειτα ενασχολήθηκα με υποθέσεις εργατικού, εμπορικού, τραπεζικού, αστικού δικαίου (δηλαδή οικογενειακό, εμπράγματο, ενοχικό και κληρονομικό δίκαιο), καθώς και με υποθέσεις αποζημιώσεων από τροχαία και εργατικά ατυχήματα με εξειδίκευση κυρίως στις διαπραγματεύσεις στο σύνολο αυτών των τομέων του Δικαίου με πλήθος υποθέσεων να έχουν ρυθμιστεί εξωδικαστικά.

Το έτος 2015 έρχομαι σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της Διαμεσολάβησης. Ολοκληρώνω με επιτυχία την βασική εκπαίδευση-κατάρτιση στη διαμεσολάβηση στον ελληνικό φορέα εκπαίδευσης ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και στον αντίστοιχο ξένο φορέα εκπαίδευσης ADR CENTER, ολοκληρώνοντας με επιτυχία έπειτα και τις εξετάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης απ’ όπου και διαπιστεύθηκα ως Διαμεσολαβήτρια.

Η επαφή μου με το νέο στην Ελλάδα μας θεσμό της Διαμεσολάβησης άνοιξε τους ορίζοντες για εμένα ως άνθρωπο και ως επαγγελματία, αλλά και για κάθε άνθρωπο, που έχω την ευλογία, την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του.

Όραμα μου, όνειρο μου είναι να αφουγκράζεται ο Άνθρωπος τον εαυτό του μέσα από τις συγκρούσεις του και να αναγεννάται από αυτές

Έτσι, λοιπόν, από το έτος 2015 κι έπειτα δραστηριοποιούμαι αποκλειστικά στον χώρο των Διαπραγματεύσεων και της Διαμεσολάβησης έχοντας παρασταθεί άλλοτε ως δικηγόρος και άλλοτε ως διαμεσολαβήτρια σε πλήθος υποθέσεων, οι οποίες διευθετήθηκαν μακριά από χρονοβόρους και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες.

Μέλημά μου η διαρκής εκπαίδευσή μου και η συνεχής βελτίωση των ικανοτήτων της ενσυνείδητης, ενεργητικής ακρόασης και της ενσυναίσθησης, που αποτελούν την καρδιά κάθε αποτελεσματικής, επιτυχημένης διαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης.

Έως και σήμερα έχω συμμετάσχει ήδη σε σεμινάρια-εκπαιδεύσεις όπως:
• Διαπραγματεύσεις για Νομικούς (Νομική βιβλιοθήκη)
• Μετεκπαίδευση στη Διαμεσολάβηση (ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ADR CENTER)
• Εκπαίδευση στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση (ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ADR CENTER)
• Βιωματικά Σεμινάρια Αυτογνωσίας (Σχολή Αυτογνωσίας, Αθήνα)
• Βιωματικό Σεμινάριο Ο Ρόλος της Ψυχολογίας στη Διαμεσολάβηση (εισηγήτριες Μαρία Σφέτικου και Γιούλα Ρουμπέα)
• Πρόγραμμα Ενσυνείδητης Ηγεσίας SIY [Search Inside Yourself (mindful leadership)]

 

Τίτλοι Εκπαίδευσης στην Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών

Α/ΑΤίτλος ΕκπαίδευσηςΕλληνικός Φορέας ΕκπαίδευσηςΞένος Φορέας ΕκπαίδευσηςΈτος Κτήσης
1Διαμεσολάβηση στις Αστικές & Εμπορικές ΔιαφορέςΑΚΚΕΔ ΠρομηθέαςADR Center Italy - Member of Jams International2016
2Advanced Mediation TrainingΑΚΚΕΔ ΠρομηθέαςADR Center Italy - Member of Jams International2016
3Διαπραγματεύσεις για νομικούςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ2016

Επιστροφή