Νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

prostasia_protis_katoikias.jpg

Νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

Στα σκαριά φαίνεται να είναι το νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το νέο σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του καλοκαιριού.


 

Μάλιστα, φαίνεται πως θα ισχύσει για ολόκληρο τον Ιούλιο ένα σχέδιο «γέφυρα» για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα αφορά εξ ολοκλήρου τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοιού. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, όπως φαίνεται στην ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, περιβάλλον στο οποίο υποβάλλονται οι αιτήσεις του ν. 4505/2019. 

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει περίπου δύο ακόμα μήνες ζωής καθώς έλαβε παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020,  δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στους δανειολήπτες να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του, προστατεύοντας την πρώτη τους κατοικία. Ο νόμος αυτός σύντομα θα αντικατασταθεί με το πολύ αυστηρότερο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας φυσικών προσώπων που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του 2020.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για την διαδικασία υποβολής αίτησης. Η υποβολή είναι μία τεχνική διαδικασία που γίνεται από το ADR point μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

To ADR point παρέχει υπηρεσίες end to end, δηλαδή αναλαμβάνει την αίτηση υπαγωγής στο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την αρχή της υποβολής μέχρι την ολοκλήρωσή της.

 Μεταξύ των υπηρεσιών συμπεριλαμβάνονται:

  • έλεγχος επιλεξιμότητας δανειολήπτη και εκτίμηση υπαγωγής
  • συγκέντρωση δικαιολογητικών
  • εισαγωγή στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • παρακολούθηση της διαδικασίας υποβολής
  • διαχείριση όλων των σταδίων της ηλεκτρονικής διαδικασίας

Επικοινωνήστε με το ADR point
prostasia@adrpoint.gr

 Γραμμές για όλη την Ελλάδα  2310510005 - 2103626260

 Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας πατήστε εδώ