Πόσο Γρήγορα

 


Αληθινές ιστορίες

Ας υποθέσουμε πως είστε ένας καταναλωτής και χρειάζεστε ένα καινούργιο smartphone. To αγοράσατε λοιπόν, αλλά για κακή σας τύχη βγήκε προβληματικό! Το κατάστημα σας προσφέρει μια λύση που μάλλον δεν σας ικανοποιεί. Πόσο χρόνο μπορείτε να περιμένετε μέχρι να βρείτε λύση στο πρόβλημά σας;

Ας υποθέσουμε τώρα πως είστε ιδιοκτήτης του καταστήματος που πούλησε το προβληματικό κινητό και έχετε απέναντί σας έναν δυσαρεστημένο πελάτη που δεν ικανοποιείται από τη λύση που του προσφέρετε. Πόσο σας συμφέρει να αναρτά συνεχώς αρνητικές κριτικές για το κατάστημά σας;    


90 ημέρες

Η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει πως το κέντρο επίλυσης πρέπει να επιλύσει τη διαφορά επιχείρησης και καταναλωτή μέσα σε διάστημα 90 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε τον πλήρη φάκελο της αναφοράς. Μάλιστα προβλέπει παράταση στην περίπτωση που η διαφορά είναι περίπλοκη.


Ταχύτητα ADR point

Για μας η ταχύτητα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην επίλυση μιας διαφοράς. Έχουμε λοιπόν οργανώσει τις διαδικασίες επίλυσης με τρόπο που να επιλύουμε τις διαφορές σε πολύ μικρότερο χρόνο, με την προϋπόθεση βεβαίως πως τα μέρη της διαφοράς συνεργάζονται χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές. Γρήγορη και έξυπνη online επίλυση λοιπόν σε λίγες ώρες ή μέρες (!) για απλές διαφορές και σε 3-6 εβδομάδες για τις πιο σύνθετες διαφορές καθώς και για διαφορές που τα μέρη θέλουν να επιλύσουν με τη φυσική τους παρουσία.  


Λύση σε 7 μέρες

Το μεγάλο πλεονέκτημα στις διαδικασίες ηλεκτρονικής επίλυσης είναι η ταχύτητα επίλυσης. Τα μέρη και το φυσικό πρόσωπο που ανέλαβε την επίλυση της διαφοράς επικοινωνούν μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικά. Η διαδικασία YOUSTICE προβλέπει πως το φυσικό πρόσωπο προτείνει λύση στη διαφορά των μερών μέσα σε 7 μέρες από την στιγμή που έχει οριστεί από το κέντρο επίλυσης και έχει λάβει το υλικό της υπόθεσης. Και αυτό ακριβώς κάνουμε στο ADR point. Γρήγορη επίλυση!


Ακόμη και σε λίγες ώρες!

Η πλατφόρμα YOUSTICE είναι σχεδιασμένη με τρόπο που να επιτρέπει στα μέρη να διαπραγματευτούν απευθείας μεταξύ τους πριν υποβάλουν αναφορά σε κάποιο κέντρο εναλλακτικής επίλυσης διαφορών. Εδώ η συμφωνία μπορεί να είναι ζήτημα λίγων ωρών.

ADR point. Γρήγορα και ηλεκτρονικά!


Το ADR point είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με το χρόνο των διαδικασιών εναλλακτικής επίλυσης.