Ενημέρωση Εμπόρων και Καταναλωτών

 


Νέα νομοθεσία

Με την εισαγωγή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/11 για την εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών στο εθνικό δίκαιο (ΚΥΑ 70330/9-7-2015), αλλά και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 524/2013 για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών αλλάζει ο χάρτης επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών στην Ευρώπη.


Εύκολη επίλυση

Έμποροι και καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλύσουν τις διαφορές τους χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια. Με μια διαδικασία, εξωδικαστική, σύντομη, απλή, δωρεάν για τον καταναλωτή και χαμηλού κόστους για την επιχείρηση. Με όφελος και για τις δύο πλευρές.  


Εγχώριες & διασυνοριακές διαφορές

Η νέα διαδικασία εφαρμόζεται σε διαφορές που προκύπτουν τόσο από εγχώριες όσο και από διασυνοριακές συναλλαγές. Έτσι γίνονται πιο απλές οι διαδικασίες επίλυσης σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ κι αν βρίσκονται οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές. 


Λύση online!

Η μεγάλη όμως καινοτομία βρίσκεται στην ηλεκτρονική επίλυση των διαφορών! Καθημερινά γίνονται εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η δυνατότητα να μπορούμε πλέον, όπως αγοράζουμε εύκολα online να επιλύουμε και τις διαφορές εύκολα online είναι μια τεράστια τεχνολογική αλλαγή που δημιουργεί εμπιστοσύνη στον καταναλωτή και αυξάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο.


24/7/365

Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών του ADR point λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο. Μπορείτε να υποβάλετε το έντυπο αναφοράς ηλεκτρονικά ή και την καταγγελίας σας μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα ΗΕΔ και την Πλατφόρμα YOUSTICE ...χωρίς να δείτε την ώρα ή τη μέρα!


ADR point

Το ADR point διαθέτει αυτή ακριβώς την τεχνογνωσία. Να λύνει καθημερινές διαφορές. Έχει τη γνώση, τα στελέχη, το περιβάλλον, τις υποδομές, το δίκτυο, τις συνεργασίες, την τεχνολογία, την ποιότητα και την εξειδίκευση να επιλύει καταναλωτικές διαφορές. Εγχώριες και διασυνοριακές. Με τη φυσική παρουσία των μερών αλλά και μέσα από σύγχρονες πλατφόρμες ηλεκτρονικής επίλυσης, όπου όλα γίνονται ... online.


Θεσμικές συνεργασίες

Το ADR point διαθέτει ένα εγχώριο & διεθνές δίκτυο συνεργασιών που περιλαμβάνει κορυφαίους ιδιωτικούς και θεσμικούς φορείς, κέντρα επίλυσης, παρόχους ODR,  επαγγελματικές & εμπορικές ενώσεις, φορείς και οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο,


Ουδετερότητα & αμεροληψία

Το ADR point έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με επαγγελματικές ενώσεις και καταναλωτικές οργανώσεις που στηρίζουν το έργο του. Έχει λοιπόν την αποδοχή και των δύο μερών μιας καταναλωτικής διαφοράς και για αυτό διαχειρίζεται με απόλυτο σεβασμό και ισοτιμία τη σχέση εμπόρων και καταναλωτών.


Ενημέρωση

 

Διαβάστε στον ιστότοπο του Κέντρου όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών.

Ενημερωθείτε απλά και κατανοητά για τον ευκολότερο τρόπο να λύνετε τις διαφορές σας με τους άλλους!

Ρωτήστε το ADR point για τις προϋποθέσεις, τις διαδικασίες και τη χρησιμότητα των διαδικασιών εναλλακτικής επίλυσης.


Μάθετε περισσότερα

Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι που δεν καταλαβαίνετε ή θέλετε κάποια επιπλέον διευκρίνιση για την εναλλακτική επίλυση διαφορών επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους πολλούς τρόπους που έχουμε στη διάθεσή σας: